ارزش صندوق etf دارا یکم امروز یکشنبه 27 مهر-راهبرد معاصر

ارزش صندوق etf دارا یکم امروز یکشنبه 27 مهر

ارزش صندوق etf دارا یکم امروز یکشنبه 27 مهر مشخص شد و آنالیز قیمت هر سهم سهام دولتی در این خبر ارائه می شود.
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۴ - ۲۷ مهر ۱۳۹۹ - 2020 October 18
کد خبر: ۶۳۴۵۶

راهبرد معاصر در بسته خبری امروز ارزش صندوق etf دارا یکم ، قیمت های هر سهم سهام دولتی و صندوق دارایکم را آنالیز کرده و بررسی های صورت گرفته را به مخاطبان ارائه می کند. در این خبر ارزش صندوق etf دارا یکم امروز یکشنبه 27 مهر را می خوانید.

 

ارزش صندوق etf دارا یکم امروز یکشنبه 27 مهر

 

 

ارزش دارا یکم یکشنبه 27 مهر

همچنین قیمت پایانی هر واحد از دارایکم با کاهش 6.32 درصدی نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته گذشته 19 هزار و 875 تومان معامله شد تا ارزش 200 واحد از اولین ETF دولتی به 3 میلیون و 975 هزار تومان کاهش پیدا کند. البته در معاملات روز جاری آخرین قیمت معامله شده برای هر واحد از دارایکم با 8.05 درصد کاهش نسبت به روز معاملاتی قبل به 19 هزار و 508 تومان کاهش یافت.

 

ارزش صندوق etf دارا یکم امروز یکشنبه 27 مهر

 

میزان زیان خریداران صندوق پالایشی/ عامل این زیان کیست؟

با نزدیک شدن به زمان مهلت یک ماهه از پایان پذیره نویسی صندوق پالایشی، سوال بسیار مهم سهامداران در خصوص سودآوری صندوق پس از این مهلت است.

 

قابل ذکر است از روز شروع پذیره نویسی که به 5 شهریورماه برمی گردد، سهام دو شرکت پالایشگاه اصفهان و پالایشگاه تهران هر کدام با افت قریب به 45 و 56 درصد مواجه بودند که البته با درنظر گرفتن تخفیف 30 درصدی از سوی دولت، این زیان به 24 و 46 درصد کاهش یافته است.

 

در جدول زیر اطلاعاتی در خصوص قیمت چهار سهم «شپنا»، «شبندر»، «شتران» و «شبریز» در روز پیش از پذیره نویسی یعنی چهارم شهریورماه، قیمت با اعمال 30 درصد تخفیف دولت و همچنین قیمت پایانی روز جاری آورده شده است.

 

ارزش صندوق etf دارا یکم امروز یکشنبه 27 مهر

 

همانطور که مشاهده می شود حتی با اعمال تخفیف 30 درصدی از سوی دولت نیز همچنان سهام دو شرکت پالایش نفت اصفهان و پالایش نفت تهران با افت قیمت قابل توجه روبرو هستند که این موضوع سودآوری صندوق پالایشی را زیرسوال برده است.

 

اما یکی از اساسی ترین موضوعات بحث برانگیز در خصوص عدم سودآوری این صندوق، علت و عوامل افت شدیدی قیمت سهام پالایشی و در کل افت شاخص بورس از ابتدای شهریورماه تا کنون است.

 

نگاهی کوتاه به وقایع اتفاقیه در روزهای پایانی مردادماه و پیش از زمان عرضه صندوق پالایشی سرنخ افت بورس را به وزارت نفت می رساند.

 

ماجرا از آن جا شروع شد که در تاریخ 20 مردادماه رئیس سازمان خصوصی سازی خبر از عدم عرضه صندوق پالایشی داد. پیش از انتشار این خبر در روز 20 مرداد شاخص بورس تهران که 25 هزار واحد رشد را ثبت کرده بود به ناگاه با افت 40 هزار واحدی مواجه شد. موضوع به اینجا ختم نشد و اخباری منتسب به دو وزیر اقتصادی دولت در بین فعالان بازار سهام به سرعت منتشر شد که وزیر نفت آمادگی برای تاسیس صندوق پالایشی‌ها را اعلام و بیان کرد کوتاهی از سمت وزارت اقتصاد رخ داده است.

 

وزیر اقتصاد هم کم کاری وزارت نفت را عامل اصلی روی گرداندن سازمان خصوصی سازی از عرضه سهام پالایشی در قالب صندوق به بلوکی عنوان کرد.

 

ارزش صندوق etf دارا یکم امروز یکشنبه 27 مهر

 

این دادوستدها میان دو وزارت خانه رفته رفته بالا گرفت تا جایی که سرانجام تصمیم به عرضه سهام پالایشی در قالب صندوق ETF دارا دوم گرفته شد. اما از همان روز بی اعتمادی عجیبی میان سهام‌داران حقیقی و بعضا تازه وارد بازار سرمایه شکل گرفت که حتی خبر بازگشت ETF ها هم نتوانست جلوی ریزش بهمن‌ وار شاخص بورس را بگیرد و شد آنچه شد.

 

در نتیجه تاخیر در اجرا و اقدام به موقع از سوی وزارت نفت در خصوص تاسیس صندوق پالایشی سبب از بین رفتن اعتماد سهامداران بورس تهران شد که این موضوع به سرعت به کل بازار سرایت کرده و جو نا اطمینانی را بر معاملات غالب نمود.

 

صندوق پالایش یکم در چه مرحله‌ای قرار دارد؟

پالایشی یکم به عنوان دومین صندوق قابل معامله دولتی (ETF)، از چهار شرکت پالایشی تشکیل شده است. پذیره‌نویسی این صندوق، ۵ شهریورماه سال جاری آغاز شد و عموم مردم با استفاده از کدملی خود می‌توانستند نسبت به خرید یا پذیره‌نویسی دارا دوم اقدام کنند.

 

در پذیره‌نویسی صندوق پالایشی یکم، هر شخص حقیقی می‌توانست با استفاده از کدملی خود تا سقف پنج میلیون تومان، واحدهای این صندوق را خریداری کند و محدودیت سنی برای خریداران وجود نداشت. اشخاصی که در اولین مرحله از پذیره‌نویسی واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق واسطه‌گری مالی یکم شرکت کرده‌ بودند، قادر به خرید تنها سه میلیون تومان از واحدهای این صندوق با تخفیف ۲۰ درصدی بودند.

 

اشخاص برای شرکت در پذیره‌‌نویسی صندوق پالایشی یکم، نیازی به دریافت کد بورسی نداشتند، اما باید توجه داشت که برای انجام معاملات این صندوق، ثبت‌نام در سامانه سجام و دریافت کد بورسی ضروری است.

 

به گفته داود رزاقی، مدیر صندوق پالایش یکم، در مجموع ۱۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان از واحدهای صندوق پالایش یکم به فروش رسید و کل پولی که به دلیل مغایرت به مردم برگشت داده شد، حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیارد تومان بود و در واقع از کل ارزش صندوق دارا دوم یا همان پالایش یکم به ارزش ۶۲ هزار میلیارد تومان در نهایت ۱۳.۸ هزار میلیارد تومان یعنی ۲۰ درصد به فروش رسیده است.

 

پذیره‌نویسی صندوق پالایشی یکم، ۳۰ شهریورماه پایان یافت و خریداران واحدهای این صندوق تا یک ماه، قادر به انجام معامله نیستند. باتوجه به نزدیک شدن به پایان ماه جاری، احتمال بازگشایی این نماد در روزهای پایانی ماه وجود دارد.

 

در حال حاضر، نماد صندوق پالایشی یکم به پرتفوی افرادی که در پذیره نویسی آن شرکت کرده‌اند، اضافه شده است. این در حالی است که برخی از سهامداران اذعان کرده‌اند که نماد پالایشی یکم در پرتفوی آنها قرار نگرفته است. داود رزاقی در پاسخ به این مشکل گفت: ما طبق آخرین آمار و مغایرت‌گیری از پذیره‌نویسی واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق پالایش یکم، آمار را به کارگزاری‌ها و بانک‌های عامل اعلام کردیم و کسانی که این واحدها را از طریق کارگزاری و یا بانک خریداری کردند، باید به کارگزاری خود و یا بانک مراجعه کنند. اما در عین حال باز هم پیگیری می‌کنیم، تا اگر نماد پالایش در پرتفوی عده‌ای قرار نگرفته، این کار صورت گیرد.

 

ارزش صندوق etf دارا یکم امروز یکشنبه 27 مهر

 

در معاملات هفته گذشته، سهامداران به نمادهای پالایشی توجه کردند و با پایان یافتن معاملات در روز چهارشنبه، تخفیف صندوق پالایشی یکم به ۱۷ درصد رسید.

 

۲۰ درصد از افراد در پذیره‌نویسی صندوق پالایش یکم شرکت کردند و حدود ۱۳ هزار میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان از واحدهای دومین صندوق قابل معامله دولتی به فروش رسید.

 

نماد پالایش یکم به زودی بازگشایی خواهد شد

داود رزاقی در پاسخ به این پرسش که نماد پالایشی یکم در برخی از کارگزاری‌ها در پرتفوی مشتریان قرار گرفته، اما برای برخی این کار صورت نگرفته است، گفت: ما طبق آخرین آمار و مغایرت‌گیری از پذیره‌نویسی واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق پالایش یکم آمار را به کارگزاری‌ها و بانک‌های عامل اعلام کردیم و کسانی که این واحدها را از طریق کارگزاری و یا بانک خریداری کردند، باید به کارگزاری خود و یا بانک مراجعه کنند. اما در عین حال باز هم پیگیری می‌کنیم، تا اگر نماد پالایش در پرتفوی عده‌ای قرار نگرفته، این کار صورت گیرد.

 

مدیر صندوق پالایش یکم در پاسخ به این پرسش که بعد از مغایرت‌گیری چقدر از واحدهای صندوق پالایش یکم به فروش رسید، گفت: در مجموع ۱۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان از واحدهای صندوق پالایش یکم به فروش رسید و کل پولی که به دلیل مغایرت به مردم برگشت داده شد، حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیارد تومان بود و در واقع از کل ارزش صندوق دارا دوم یا همان پالایش یکم به ارزش ۶۲ هزار میلیارد تومان در نهایت ۱۳.۸ هزار میلیارد تومان یعنی ۲۰ درصد به فروش رسیده است.

 

رزاقی در پاسخ به این پرسش که در حال حاضر ارزش هر واحد سرمایه‌گذاری صندوق پالایش یکم چقدر است، گفت: باید به قیمت روز و ارزش دارایی آن یا اصطلاحاً NAV حساب کنیم و در این زمینه با سازمان بورس، سازمان خصوصی‌سازی و شرکت پالایش و پخش صحبت می‌شود، تا اینکه نماد این صندوق چه موقع در بازار بورس باز شود و پس از آن بازارگردانی انجام شود.

 

وی این را هم اضافه کرد: قرار بود حداقل یک‌ماه پس از پایان پذیره‌نویسی که در ۳۰ شهریور انجام شد، نماد پالایش یکم باز شود، بنابراین احتمال بازگشایی این نماد در پایان این ماه خواهد بود.

 

رزاقی در مورد اینکه بقیه واحدهای باقی‌مانده از صندوق پالایش یکم چه می‌شود، گفت: در حال حاضر ۲۰ درصد از واحدهای صندوق پالایش توسط مردم خریداری شده، اما بقیه این واحدها را نمی‌دانم دولت می‌خواهد چه کند؟ ، فقط بحث مدیریت و بازارگردانی و پذیره‌نویسی آن برعهده ماست و ما وظیفه دیگری نداریم، در این زمینه با سازمان خصوصی‌سازی تصمیم بگیرد.

 

ارزش صندوق etf دارا یکم امروز یکشنبه 27 مهر

 

وی در پاسخ به این پرسش که آیا ارزش امروز نمادهای پالایش نفت تبریز، تهران، اصفهان و بندرعباس به معنای ارزش روز واحدهای پالایش یکم است، گفت: باید بدانیم در زمان پذیره‌نویسی ارزش هر واحد صندوق چقدر بوده و افزایش سرمایه این شرکت‌ها تعدیل شود و به میزان ۷۰ درصد آن ارزش محاسبه شود، چون ۳۰ درصد از سوی دولت برای خریداران این واحدها تخفیف قائل شدند و الان این ۳۰ درصد تخفیف اعمال شده است.

 

رزاقی گفت: به زودی سایت صندوق پالایش یکم تکمیل می‌شود و آن موقع ارزش روز دارایی‌های صندوق مشخص می‌شود و بر روی سایت شرکت مدیریت فناوری بورس تهران و سایت کدال قرار می‌گیرد.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار